yeopbeast's blog

Aku & Sesuatu…

Adoi la….sakit gigi…

Adeh…dah seminggu lebih aku merana sakit gigi…kejap2 rasa nak tampor orang….kejap2 rasa nak bagi penendang jer sesapa yg buat bising…itu hari aku tengah meeting dengan customer…time tu la pulak nak datang sakit…sampai keluar urat2 merah kat mata aku nih menahan sakit…customer ingat aku tgh tahan marah kat diorang…itu yg cakap ngan aku pun elok jer…ehehehehehe…

Gigi nih asalnya masa kecik2 dulu berlubang…ingat lagi aku time tuh sekolah rendah…kalau korang kat kampung selalunya akan ada masa klinik pergigian kerajaan datang buat pemeriksaan & ajar cara nak jaga gigi (alah…kengkadang yg datang tu pun gigi tak semenggah aku tengok)…pas tu sapa yg gigi ada masalah dan perlu rawatan lanjut perlu ke klinik kerajaan di pekan nun…nak jadi cerita gigi aku nih ada yg berlubang…kena tampal…

Masa tuh budak lagi…tak tahu aku nak gambarkan secara detail perasaan masa tuh…kena gerudi kaw2 punya…doktor nih mcm gerudi jalan jer dibuatnya…ngilu tok sah cakap la…rasa gugur gigi dek bunyi mesin gerudi yg berdesing tuh..sreeeeetttt….adeh…

Tak lama lepas tuh aku kena naik sekali lagi ke pekan…kali nih nak kena cabut gigi…terus terang cakap la…sampai ke tua  nih aku jadi phobia disebabkan pengalaman cabut gigi tuh…jarum dah la bapak besor..mcm jarum cucuk lembu…pas tu kena cucuk punya la sakit…menggelupur aku kat kerusi tuh…adus…dah la gitu…kena keluar jap tunggu kat luar sampai dah kebas…bila tumbuk muka dah tak sakit baru la bleh masuk balik…masa tuh rasa kepala mcm besar tempayan…perghhh…kembang rasanya…

Ni gigi yg tampal kecik2 dulu dah tanggal simennyer…mulanya aku biorkan sebab kecik jer lubang nya…makin lama makin besor…tersalah kunyah sikit bersepai keluar serpihan…itu yg sudahnya tinggal separuh jer dari geraham aku nih…tu yg sakit gilerrrrrr….Nampaknya aku terpaksa la melalui detik2 cabut gigi itu kembali…ishk!!…kat mana klinik yg ok sikit ha…yg cucuk tak sakit…tak pun sesapa yg ada gambir sarawak tuh meh la bagi…errrr…buat ubat sakit jer la….bukan nak salah gun pun…ekekekeke…

Nak kena cabut jugak nih…adoi….tak tahan dah…

August 24, 2010 - Posted by | Aku & Sesuatu

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: