yeopbeast's blog

Aku & Sesuatu…

Re-union SMDA batch SPM 93..

Baru jer aku kuar meeting tetiba dapat call…03-4xxx…ehhh…cam kenal nombor nih…hahaha….Zuhardi yang call…dia bagitau kata raya ketiga nanti nak buat re-union kat rumah cikgu kitorang kat Kuala Kangsar….alamak…raya ketiga tuh aku dah gerak balik KL tuh…kena la adjust jugak nanti cam mana…bukan senang nak jumpa kengkawan lama…ada yg dah 17 tahun aku tak jumpa…

Kat bawah nih aku boh gambo2 lama zaman aku skolah dulu…nostalgia tuh beb…Masa…dah pergi tak kan dapat panggil balik…andai dapat ku undur masa…ingin rasanya kembali ke bangku sekolah…namun  tak mungkin la kan…so cuma gambo2 jer la yg buleh jadi ‘time capsule’…membawa kembali memori semalam…chewah…

NI gambo masa tingkatan satu…kelas RK…Rancangan Khas la tuh makna dia…masa nih tahun 1989…muka innocent jer semua…pakat tak baligh lagi nih…ehehehehe…Berdiri dari kiri..Wan Jimbam, Aku, Ilu, Hadi, Madi, Azhar & Megat. Duduk dari kiri…Sabron, Jamily & Shem…

Ni lak gambo cikgu2 kelas kitorang…aku tahu korang konfirm akan kutuk aku lupa daratan la…tak kenang budi la…tapi sungguh….aku lupa nama cikgu2 kita nih…lepas accident hari tuh kan aku memori lost…korang pun kalau tak kerana jumpa balik tobat aku tak ingat…ehehehehe…

Korang nampak tak Wan Jimbam kat belakang tuh…kemain lagi bergaya dengan cermin matanyer…udoh rope berok mak yeh…ahahahaha…kat sebelah Wan tuh Junidi…dia tak der kat gambo atas tadi…Junidi last aku jumpa jadi pegawai askar…semua orang tak sangka dia boleh jadi askar beb…tabik!!!…ehehehehe…

Ini lak bergambo masa rombongan ke kolumpo…masa tuh form 2…jakun je masing2…sampei kat Dataran Merdeka tanpa melengahkan masa teruih bergambo…ekekekeke…Sekarang nih dah 11 tahun aku kat Kolumpo nih…haram tak teringin nak menjenguk Dataran tuh…apa la ada situ…thehehehe…

Ni masa aku duk asrama form 2…join kumpulan nasyid Ikhwanul Muslimin…lagu ape eh kitorang nyanyi masa pertandingan tuh?…dipondok kecil gamaknya…lupa dah…masa nih jugak la aku johan pertandingan melaungkan azan…ehehehe…

Cam aku cakap tadi la…yg tinggal cuma gambo2 je la sebagai medium untuk mengimbau kembali kenangan silam…sekarang masing2 dah berkeluarga & ada kehidupan sendiri…nak jumpa sikit punya payah…kat KL tak kurang 20 orang gang2 sekolah dulu ada duk cari makan kat sini tapi still payah nak jumpa….tu yg aku tak sabar nak jumpa kengkawan lama raya ketiga nanti…insyaAllah….

August 17, 2010 - Posted by | Aku & Sesuatu

4 Comments »

  1. Fuuuh…lama tuh. Gambar sampai kuning.🙂

    Comment by yamecome | August 18, 2010

  2. Ekekeke…syiot jer…mana lama sangat Che Yam…aku nih kan muda belia lagi…cuma masa tuh teknologi kamera tak canggih….pakai bakor belerang untuk flash…ahahahahaha…

    Comment by yeopbeast | August 19, 2010

  3. amboi man.. ko panggil aku jimbam yer.. aku pun dah lupa dah nickname tu.. emm.. perper pun tahniahlah sbb upload gambor2 ni..nak tanyer gambor aku ade ke dlm tim nasyid ko tu..rase2 mcm ade jer..mcm yg kat ujung kanan tu.. xde dah orang lain yang begambor mcm aku tuh..tapi tu la, gambor dah kuning sgt..dah xclear.. byk kena belerang tu.. hahahahaha

    Comment by wan | September 14, 2010

  4. Yang kat hujung tuh Azhar la…hang mana masuk nasyid…muka penjahat…ahahaha…Dak weh…nih team nasyid sesapa yang duk asrama jer la…hang mana la duk asrama…rumah dekat..jalan kaki dah sampai sekolah…

    Lepas aku keluar asrama dulu rumah hang la port duk melepak habis waktu sekolah…sesambil duk tengok gitar hang yang hang tak reti main tuh…ekekekekeke…Masa tuh aku, hadi dan kengkadang sabron duk lepak kat rumah hang(depa duk ushar adik hang tuh sebenarnya…thehehehe…dak aih…aku dak…ehehehehe)

    meh la beraya kat rumah aku…roger dulu..kalau buleh ajak gang sekolah…ramai kat KL nih bebudak kita…

    Comment by yeopbeast | September 14, 2010


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: