yeopbeast's blog

Aku & Sesuatu…

Sehari di Semenyih…

Itu hari aku ngan Kamarul bwk family gi mancing kat Semenyih…anak2 aku tu ha heboh benor nak belajar mancing…so kitorang pun pegi la port kat Sukida resort. Seawal pagi gerak dari Saujana Utama…Kamarul & family tunggu kat tol batu 3 sebab diorang dari rumah Mak Teh kat Shah Alam. Bleh tahan jugak la jauhnya nak menyampai ke Sukida resort tu…dah dekat kul seploh lebih baru kitorang sampai… Ni la dia papan tanda di pintu masuk Sukida resort.

 

Port yang kami pilih untuk memancing…selesa…

 

Anak aku Mu’az memang tekun…memang ada talent jadi pemancing…ehehehe…tapi yg tak bleh tahan satu jer…”Ayah…bila nak dapat ikan ni?”….lepas seminit tanya lagi…ahahahaha… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikan pertama yg berjaya didaratkan…Mu’az tension sebab yg kena pancing Munaa…ehehehehe….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akhirnya…ada jugak ikan melekat kat pancing dia…

Ni ikan 700 grm…kena pancing Kamarul…Munaa saja tumpang bergambor jer tuh…

 

Pemandangan salah sebuah rumah penginapan di resort nih…byk jugak kolam kat sini..       

                                         

 

 

 

 

 

 

Dah penat memancing kami gi layan lak mandi manda kat lata tekala…sejukkkkk…menggigil Marwan…

 

Secara keseluruhan trip pengenalan memancing untuk anak aku nih kira sukses ler…tapi Munaa memang tak bleh la…sekejap jer excitednyer…berbeza ngan Mu’az yg cukup minat…nanti nak gi memancing lagi…ehehehehe…

August 6, 2010 - Posted by | Activities, Life in SU3

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: