yeopbeast's blog

Aku & Sesuatu…

Sukan Ria SU3 – meriah giler!!!

Yeop…kamu jadi ketua rumah sukan untuk blok kite ye…sambil tersengih Epul melantik aku…adeh…ketua pulak…habih rumah apa nih?…Rumoh Meroh…rumah Hang Tuah…erkkkk…aku dah la phobia sikit dengan nama tuh…maklum la…aku kan berhaluan kiri…gang Hang Jebat…tapi apa nak buat…dah diberi tanggungjawab nih…redah jer ler…                                                                                                                                                                                                                    
Hidup Hang Tuah!!!…Hidup Laksamana!!!….itulah pekikan orang kampung apabila Hang Tuah berjaya ‘membuang’ Jebat Derhaka (derhaka kah Jebat?)…dan pada ahad lepas 14/3/2010 Hang Tuah muncul kembali…kali ini gelombang ‘Merah’ hadir dipadang permainan SU3 sempena Acara Sukan Ria…Rumah Merah @ Hang Tuah ni satu jer problem nyer…blok aku tak ramai mana orangnya…tambah pulak dengan  cuti sekolah lagi la tak ramai yang tinggal…itu yg bila setiap acara muka itu2 jer yg masuk…ehehehe…                                                                                                     
Sabtu pagi tu aku, Salleh, Syamsul & Epul dah mula mengumpulkan daun2 kelapa untuk hias rumah…dihari sukan tuh nanti ada pertandingan rumah paling kreatif…so kena la usaha hias sikit….habis gondol la jugak pokok kelapa kat kawasan rumah contoh tu kitorang sesah…ehehehehe…nasib baik pokok kelapa tuh mandul…tak der buah…kalau dak dgn buahnya sekali kena angkut…Petangnya bermulalah gotong royong menghias khemah…sanggup korbankan takraw demi untuk sukan ria nih…dah la gang takraw mmg majoritinya rumah Merah…adeh…Terima kasih kawan2 yg turun menyumbang tenaga…dan hasilnya…tada!!!                                                        
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Nampak macam dah cukup kreatif kan?…the one and only rumah sukan yang ada “renovation”..ehehehe….additional structure tuh beb…rumah lain main gantung2 jer…tapi yer lah…standard kreatif kat SU3 nih tinggi beb…dah renovate gini pun tak menang jugak gelaran hiasan rumah paling kreatif…taun depan la jawapnya try lagi…                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                               Ni la maskot rumah kitorang…anak aku…ehehehehe…bakal menjadi pesilat Sendeng…tengok gaya dah tahu…thehehehe…                                                                                                                                                                                                                     
Dah agak lama sebenarnya exco sukan duk plan acara sukan ria ni…tapi event2 mcm ni bukan buleh main tangkap muat jer…byk ground work yg nak kena buat…berpinau jugak la AJK duk buat keje…tahniah la kepada semua AJK yang bertungkus lumus…korang punya endurance level mmg tip top…ehehehe…Hasilnya sukan ria SU3 begitu meriah…wakil YDP yg hadir turut meluahkan rasa terkejut dan kagum beliau kerana beliau tak pernah tengok acara sukaneka semeriah yg SU3 anjurkan…kudos!!!                                                                                                                                       
                                                                                                                                                                                                                                               Ini bukan acara berlari bwk anak tau…tapi larian kaki 3…husband ngan wife jer patutnya.. Ni la dia orang kuat/peneraju acara sukan ria tahun ni…saudara Epul tgh berlari dengan wife…dan anak?…ahahaha…nak wat cam mana…dah budak tuh menjerit tamo duk luar…nak ikut…nak ikut…terpaksa la si Epul berlari ngan anak sekali…ehehehe…semangat memang tinggi team merah nih…itupun tujuan sukan ria nih…memupuk keakraban bukan sahaja dikalangan jiran tetangga…tapi jugak sesama ahli keluarga…thehehe…                                                                                                                                                                                                                  
                                                                                                                                                                                                                                       Acara Terompah gergasi…tengok tuh beb…walau berpakaian sopan masih lagi bleh berlari…ehehehe                                                                                                                                                                                                                                              
                                                                                                                                                                                                                                             Munaa tgh lari bawak bola pingpong…org tua yg semangat lebih nih…thehehe                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                        Anak aku ke nih…ado la…ahahaha…ni Mu`az lepas acara gula2 dalam tepung…mcm tepung gomak la…ahahaha     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
                                                                                                                                                                                                                                               Ni lah dia pom2 girls rumah merah…ehehehehe…10~15 tahun sudah dara pingitan la kiranya nih…skarang dah jadi Mak Dara…errr…jangan mare ahh…gurau jer…ehehehehe…                                                                                                                                                                                                                                              
                                                                                                                                                                                                                                      Takmeriah lah acara sukan kalau tak der gerai2 & motor2 yang menjual mcm2 nih…yg motor aiskrim ni mcm tak der port lain…sebelah rumah merah gak nak parking…Marwan ni dah la lelah…mana bleh makan sgt aiskrim nih…pening2..                                                                                                                                                                                                                                 
                                                                                                                                                                                                                   

Yours truly ngan Hairol tengah bersilat…ehehehe…

Kedatangan para juri untuk pertandingan rumah paling kreatif kami sambut dengan tari silat bersulamkan paluan kompang..pergh…rasa nak bertikam la pulak dengar kompang rentak silat nih..yah…yah…eyah…ghahahaha….

“Dari Melaka ke negeri Pahang,

Singgah di Johor beli berangan,

Langkah Laksamana menyambut datang,

Memeriah acara mengukuh kejiranan”

Acara tarik tali merupakan kemuncak sukan…pusingan pertama rumah merah berjaya menewaskan rumah kuning…lawan di final bukan calang2..rumah hijau memang ketara mempunyai kelebihan dari segi fizikal…bak kata org mcm mentimun ngan durian…melenyek kena dilenyek lagi la kena..tapi lawan tetap lawan..hidup Laksamana!!!…tahniah kepada badang2 rumah merah…walaupun tewas diperingkat akhir namun semangat korang mmg wa salute…

Bergambar penat…tu yg sesat sorang rumah biru tuh kira enteprem la tuh…nak datang sengsorang malu…sudah nya angkut anak la buat lesen nak bergambo..”Bukan aku nak sangat…kesian anak aku ni nak bergambo ngan korang”…ehehehehehe 

Ni bergambor ramai2 semasa penutup…ramai yg dah gerak sebab panas tak ingat punya…so ni sapa yg tinggal jer ler bergambor. Yang baju hitam tuh?…bukan…mana ada rumah hitam…itu semua sukarelawan dari ITM…anak murid Nurul la semua nih…student event management…terima kasih korang.                                                                                                                                    

Secara keseluruhan aku katakan yg acara sukan ria nih telah dianjurkan dengan jayanya…terima kasih kepada exco sukan dan AJK2 yang terlibat…apa2 aktivitipun tak sempurna rasanya kalau tak der rungutan…itu lumrah org kita…mmg pahit nak ngaku tapi tu la dia perangai org kita…rumah siap pahat berbunyi…panggil meeting tak datang…bagi tugas tak buat…gotong royong tak muncul…bila dah selesai komplen bergunung…biasanya diorang nih jugak la yg bila kita buat RT tak turun…nak security katanya…dah ambik security tak mo byr pulak…adoi..Biarkan golongan ‘KUDIS’ ni meracau…yg penting kita dah buat yg terbaik untuk penduduk…tahniah korang….

About these ads

March 25, 2010 - Posted by | Life in SU3

7 Comments »

  1. ayat mantap yeopppp

    ” perangai org kita…rumah siap pahat berbunyi…panggil meeting tak datang…bagi tugas tak buat…gotong royong tak muncul…bila dah selesai komplen bergunung…biasanya diorang nih jugak la yg bila kita buat RT tak turun…nak security katanya…dah ambik security tak mo byr pulak…adoi..Biarkan golongan ‘KUDIS’ ni meracau…yg penting kita dah buat yg terbaik untuk penduduk…tahniah korang…. ”

    setuju,,,…. duli lah apa org nak kata….. yg penting kita HAPPY

    Comment by hairol | March 26, 2010

  2. Ayat mantap…pecah 4 ngko lagi mantap beb…ehehehehe

    Bro…esok malam jgn lupa kelas Sendeng kita seperti biasa…turun awal sikit la sbb aku skarang nih kan meniaga hari ahad…

    Comment by yeopbeast | March 26, 2010

  3. oohhhh ye ke…
    OK awal skit….
    kalau boleh jam 12 tamat lah… aku pun ada hal hari ahad tu….

    Comment by hairol | March 26, 2010

  4. x sempat nak jenguk umoh sendiri pun masa sukan tu hari….anak bini pun takdan nak ambil tau…..bapak dok sibuk organis sukan jerrr….itupun nyaris dpt main 1 acara ….eheh thanks yeop ader gak gambonyerr… itupun bini aku sibuk nak masuk…anak dok menangis….sepatutnye dpt hadiah pasangan sedondong tu….semangat kesukanan yg tinggi ……heheh

    memang umoh merah aku rasa paling ceria sekali….hias umoh agak unik…sporting walaupun ko byk komplaint kat aku yeop…hihi…nak wat camner keputusan hakim x menyebelahi kita…

    tahniah buat mike kerna berjaya mengetuai umoh merah dgn baik sekali…..deezul tu semangat betuiii…sampai org ramai tanya mamat mana tu tak pernah tengok pun….hahahahah deezul hang mmg best walau baru 1-2 minggu duduk su3…

    Comment by labusayong | March 31, 2010

  5. Patut dia dapat anugerah paing sporting…ghahahaha…tak pa…nanti kita wat makan2 dengan wayang pacak…kita bagi anugerah kat deezul…thehehehe..

    Skarang hujan jer mnjang…bila nak wayang pacaknya…aku dah beli DVD merantau yg original nih…adeh…

    Comment by yeopbeast | April 1, 2010

  6. adduuuhhh yeop….aku dari hari tu cakap nak pinjam DVD merantau kau tu… tak berkempatan ke rumah engkau la

    Comment by hairol | April 8, 2010

  7. tak best tengok sengsorang…nanti kita tengok ramai2…baru mantop…hahahaha

    Comment by yeopbeast | April 13, 2010


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: