yeopbeast's blog

Aku & Sesuatu…

Mirah & anak2…

10 March 2010…genap sebulan Mirah dan anak2 nya berpindah ke rumah Cikgu Siti. Syahdu jugak tengok diorang masa Cikgu Siti datang tuh…Mirah muram jer mukannya…anak2 kecil tuh pulak tak tahu apa2…so duk main mcm biasa la…Kalau tak kerana memikirkan anak aku…memang Mirah sekeluarga tuh biar la kat rumah aku…apa la sangat setakat makan minum diorang… 

Seperti biasa Munaa la yang paling sedih…dia kan sayang sangat kat Mirah tu. Aku kengkadang pelik la ngan anak sulong aku nih…selalunya anak sulung nih keras hati sikit…ini Munaa tak…penyedih orgnya…dia sentimental sikit..agaknya mungkin la sebab jarak dgn adik2 jauh sikit, so lama la dia jadi anak manja.

 Ingat lagi macam mana mula-mula Mirah datang kerumah…comot & lapar…atas dasar belas Mirah kami layan macam keluarga sendiri…sampai la dia beranak pinak…tapi masa untuk berpisah tiba jugak…kami sekeluarga terpaksa merelakan pemergian Mirah & anak2nya. Cikgu Siti Nampak baik orangnya…Nampak penyayang…aku harap Mirah sekeluarga dapat kehidupan yang lebih baik di rumah Cikgu Siti…

Terima kasih la Cikgu kerana sudi menjadi keluarga angkat kepada Mirah & anak2. Cam aku cakap, kalau tak kerana Marwan ada alahan memang tak menjadi masalah. Ni itu hari semput sampai masuk spital…dia pulak memang suka sgt dengat kucing…habih dipeluknya sana sini…so terpaksalah aku carikan org yg sanggup bela kucing nih semua…Cikgu Siti pulak memang ada lebih 30 ekor kucing kat kampung…siap gi ambik kursus penjagaan kucing lagi…so they are in safe hands….bila memikirkan tuh jer lah yg buat aku rasa lega…cuma sian jugak aku tengok Munaa ngan Mu’az…diorang la yg bidankan si Mirah tuh masa beranak itu hari…Mu’z paling sayang kat si Hitam (tak de dlm gambar)…aku pun sebenarnya bukan gemor sgt ngan kucing…cuma masa itu hari kesian tengok dia tgh bunting…so bela je la…setakat tolong bagi makan jer…aku pun tak pernah declare kata si Mirah ni kucing aku…cuma di anih memang suka datang mintak makan kat rumah aku…org lain mungkin sibuk kot nak sediakan sikit makanan untuk dia..tah la…mungkin ada…

So hari ni dah sebulan…sure anak2 mirah dah besar…itu hari aku dah janji dgn anak2 aku nak gi melawat Cikgu Siti sambil tengok kucing tuh semua…nak kena bawak la tuh nanti….

 

Mirah & Anak2 terpaksa duk dlm sangkar untuk perjalanan jauh…

March 10, 2010 - Posted by | Life in SU3

3 Comments »

  1. Awal2 baca igt sapa pulak Mirah and anak2 nih, rupa-rupanya..🙂

    Comment by yamecome | March 11, 2010

  2. yeop engkau ni boleh buat mini zooo lah…. macam2 minatang kau jaga…..

    Comment by hairol | March 12, 2010

  3. Tu la… honey pun sedih jugak sebenarnya. Tapi nak buat camne… kita nak bela tak daya. Nak harap honey jaga anak2 dia? Berak kencing yg leceh tu.. nak layan anak2 ni pun dah sakit kepala kadang tu dibuatnya..! True… they’re in safe hands. Even ngan kita pun Mirah & anak2 takkan dapat layanan baik mcm mana yg dia akan dapat bertuankan Cikgu Siti. We’ve done something right!

    Comment by Mazny | March 13, 2010


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: