yeopbeast's blog

Aku & Sesuatu…

Perginya Si Kuning

Beberapa hari lepas dapat notis dari TNB…bekalan elektrik akan terputus dari jam 10 pagi sampai 8 malam….adeh..lama tuh…panas la jawabnya…masa tuh tak terfikir pasal kolam…bila dah malam baru teringat…kalau dah tak der letrik kolam aku nyer pam mmg la tak bleh jalan…kalau dah pam tak leh jalan oksigen makin berkurangan nanti…abih ikan aku tuh nak survive cam mana?…hari dah malam…kedai ikan pun dah tak bukak…aku teringat Abg Mie ade motor untuk generate oksigen yg pakai bateri tuh…kitorang guna untuk umpan idop time mancing…so aku pun mintak pinjam kat Abg Mie…”Nanti la Abg cari…kat dalam store tu ha…”…”esok pagi sblm saya gi keje saya ambik ye bang”…konfiden je aku….Esoknya kul 7 tengok abg Mie tak kuar jugak rumah…so aku terpaksa la jugak gerak gi keje…sampai ofis aku call Abg Mie…kononnya nak mintak pass bende tuh kat wife aku…bateri semua aku dah beli malam tadi…”Abg tak dapat cari la Yeop…gelap benor dalam store tuh”…adus…kecewanya aku…aku mintak Honey tolong kocak kan air once a while sampai ade bekalan elektrik…. Balik keje aku tengok Munaa tengah nangis…apa hal lak ni…ikan mati ke?…memang pun…mati sekor…masalahnya yg mati tuh yg paling sayang…si kuning tuh…dah 2 tahun lebih bela…daripada anak ikan tuh besar kelingking…tensionnya aku…first thing nak kena buat lps ni beli oxygen generator tuh…lesson learned…the hard way….ikan kesayangan mati….

Si Kuning…Munaa sayang sgt dia nih…tu yang nangis sakan…

Aku paham…gangguan bekalan lektrik perlu untuk servis dah sebagainya…tapi aku rasa pihak TNB perlu mempertimbangkan untuk letak lori generator tuh jika gangguan yg melebihi 2 jam…macam mana kalau org yang meniaga barangan sejuk beku?…tak ke rosak nanti kalau dah lama sgt peti ais tak function…harap ada org TNB yg boleh fakir bende2 gini….

March 8, 2010 - Posted by | Life in SU3

4 Comments »

  1. Memang sedey la kalau pet mati.

    Comment by yamecome | March 11, 2010

  2. Tu la… si kuning ni yg kitorg plg sayang sbb satunya ikan kap warna camni payah nak cari. Lagi satu, nak beli yg dah sedia besar mahal, so kitorg beli yg kecik. Bela dari besar jari, sampai skang dah panjangnya dalam 12cm… Iskkk iskk… Punya la si Muaz suruh dia bertahan, dan dok doa jgn la kuning mati.. Alih2 lagi 5 minit nak ada letrik balik, dia pun mati….

    Comment by Mazny | March 13, 2010

  3. Sedey aaa…it was my fault…

    Comment by yeopbeast | March 16, 2010

  4. Aku pong tumpang sedih….
    takpe man lepas nie ko jangan beli ikan ko gi mancing pastu ko bawa balik bela……

    Comment by Raiders | March 23, 2010


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: