yeopbeast's blog

Aku & Sesuatu…

Marwan Masuk Spital

Petang sabtu tuh aku tengah duk main takraw org umah datang ke court…Marwan mcm sesak nafas sikit…aku terus berenti main takraw & bawak dia gi klinik rozita…ambik gas pas tu doktor tulis surat refer untuk masuk wad…Marwan dah lembk sgt…tak de tenaga sbb sehari ni dia tamo makan…

Ni Marwan tengah ambik gas kat Klinik Rozita..kali ni dia tak meronta sebab dia tau gas tu buat dia selesa bernafas…

Lepas maghrib aku bawak pegi KPJ specialist kat Shah Alam…dekat sejam tunggu baru dihantar ke wad…hangin jugak la sebab tengok anak dah tak bermaya mcm tuh…bayar deposit nak kena tunggu proses dokumen lagi..dah tu siap kena tunggu hantar report kat dktor pakar dulu…dah dapat reply baru nak hantar wad…byk pulak prosedurnya…tapi nak wat cam ner…sabar jer lah…

Masuk jer wad dia dah tak larat sangat…masa nak cucuk drip dia sikit pun tak nangis…cuma bila doktor nak masukkan jarum dia pandangpandang ibunya…seolah-olah nak confirmkan betul ke apa yg org ni nak buat kan dia…wife aku terus confortkan dia…just nak make sure dia faham yg doktor tuh nak tolong…diapun lemah sgt…so tak ler struggle sgt nak masukkan jarum drip tuh..setiap 4 jam dia kena ambik gas…ubat masukkan setiap 6 jam..sian nyer tengok…

Ni hari ni pukul sebelas pagi tadi dah buat sedut kahak tuh…lepas tuh x-ray…petangnya doktor datang bagitau x-ray tunjuk kahak dah sampai kat paru2…so esok kena sedut lagi la…wife aku cakap sepanjang proses sedut tuh Marwan menjerit tak berenti…bayangkan tiub dirodok masuk ke tekak…mana la budak tuh tak sakit…dan esok dia terpaksa melalui lagi kesakitan yg sama…

Terima kasih pada kawan2 yg talifon bertanya khabar…tolong doakan supaya Ameen Marwan cepat sembuh…

February 9, 2010 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: