yeopbeast's blog

Aku & Sesuatu…

Dah 2 tahun…

3 Februari 2008, aku tgh duk mundar-mandir kat ruang menunggu Darul Ehsan Medical Center. Honey dah lebih  setengah jam kat dewan bedah..apa bende doktor buat ni…lamanya…risau dah aku nih…jam 11:20 pagi nurse datang datang cari aku kat bilik menunggu…anak aku dah selamat dilahirkan la tu…macam anak2 aku yang lepas, nurse akan datang bagitahu dah selamat lahir dan mintak azankan…

“Encik Arman boleh naik tingkat atas kejap? Doktor nak bincang” tetiba aku rasa takut…nape dengan anak aku yg ketiga ni?…ada komplikasi ke? cacat ke dia? macam2 bende bermain kat fikiran aku nih…susah hati Allah sahaja yang tahu…Sampai tigkat atas aku kena pakai pakaian untuk masuk bilik rawatan rapi tuh…siap kena pakai topeng…nun disudut ward seorang doktor bahagian kanak2 tengah tunggu kat sebelah incubator…

“Hi Encik Arman, saya Doktor Kushi…doktor bahagian kanak2. Your child ade sedikit lung complication…we will try our best to help him breathe normally. As of now we are still supporting with the machne. Give me another hour, if he does not show any recovery sign then we have to refer him to a specialist”. Rasa nak pengsan aku dengar…yer lah…selama ni dah 2 orang anak tak der masalah…tetiba yang ni pulak jadi macam nih..badan anak aku warna ungu jer…tak tergamak aku nak tengok keadaan dia macam tuh…dah ler kecik sangat….lepas setengah jam aku tengok badan beransur-ansur bertukar jadi warna merah…dktor cakap itu makna nya dia tengah nak pulih…syukur alhamdulillah….petangnya baru dapat bawak dia kat bilik…

 Semalam 3 Februari 2010. genap dia 2 tahun. Syukur alhamdulillah, Ameen Marwan membesar sihat seperti anak2 aku yang lain. Cuma kadang2 jer la dia jadi sesak nafas…itupun kalau persekitaran tak berapa sihat la..so nak kena jaga bebetul….

Sekali lagi hasil seni dari Pn. Emma…kali ni bukan kek…tapi gabungan cupcake ngan brownies…sedap as usual…dan yg ni Emma bagi as a birthday gift untuk Marwan. Patut la lain macam sedapnya…freee…ehehehehehehe…

Birthday boy…sememeh jer muka…sian…hari birthday demam lak dia…tapi cam biasa la anak2 aku…demam cam mana pun bila tme begambo control tuh…ehehehehehe…Happy Birthday Ameen Marwan…semoga menjadi anak yang soleh…berjaya didunia dan akhirat…insyaAllah…

February 4, 2010 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: