yeopbeast's blog

Aku & Sesuatu…

Apa dah jadi??

Atas permintaan beberapa ibubapa maka Sifu decide nak proceed la kelas Sendeng untuk remaja tuh. Memandangkan sekarang nih gejala sosial semakin kronik, maka perlu adanya segelintir dari kita yg mengambil tanggungjawab untuk membimbing para remaja. Biarlah mereka melibatkan diri dengan aktiviti yang sihat. Secara tidak lansung penerapan nilai2 agama melalui pendekatan silat kita harapkan dapat sekurang-kurangnya menyediakan benteng pertahanan diri remaja kita daripada anasir2 negative.

Mulanya Sifu mintak kitorang gotong royong buat banner tuh tapi bila pikir2 balik kalau nak buat banner biarlah yang ‘presentable’. So tanpa pengetahuan Sifu, aku pakat ngan para sahabat collect duit sikit sorang untuk tempah banner. Hairol ditugaskan untuk mendesign banner tuh…cantekkkkkk….

Banner Sendeng

Sabtu lepas selesai latihan kitorang gi pasang banner kat area traffic light simpang 6 saujana utama. Challenge jugak la nak pasang tuh…tinggi beb memanjat tinag tuh.

Semalam masa balik dari keje dalam kul lapan lebih…aku tengok banner tuh dah tak der…baru seminggu pasang dah hilang? “MDKS turunkan kot”…tapi apsal banner yg lain tak diturun kan sama?…mungkin jugak angin tiup sampai putus tali…masih lagi bersangka baik….aku pegi ushar kat sekitar kawasan tuh…tak der lak nampak banner tuh terjelepuk kat memana…kalau putus ditiup angin mesti ada kat sekitar situ jer…so macam mana banner tuh buleh tak de?….

Aku harap ini bukan lah perbuatan ‘khianat’….kalau sungguhpun ada org yg tak suka banner tuh naik kat Saujana Utama…at least letak la kat tepi tiang tuh…bukan murah nak tempah banner tuh beb…Allah maha adil…kalau betul ada yg sengaja turunkan atas dasar dengki atau tak puas hati….aku doakan semoga Allah bukakan hati diorang untuk bertaubat….kalau banner tuh jatuh sebab tiupan angin…aku harap dapat la jumpa balik…biarlah Allah yg tentukan…yg penting niat kita baik….

July 10, 2009 - Posted by | The Arts Of Fighting

7 Comments »

  1. loteh pakcik design ooooo… siapp printing bawa balik naik moto oooooooooo…

    Comment by hairol | July 10, 2009

  2. Apa nak buat Rol…ini semua cabaran…kalau betul org sengaja turunkan mmg tak patut la…kita niat baik nak membimbing para remaja….lagipun kita mengembangkan budaya kita sendiri…kenapa perlu ada rasa dengki?

    Comment by yeopbeast | July 10, 2009

  3. nak baut camno yeop…. adat lah dalam dunia….

    Comment by hairol | July 10, 2009

  4. ah belum pun sempat tengok dah hilang dah…ni mesti ada yang cilok/ambik buat hadang tempias hujan ker apa ni..hampes btul la.

    Comment by Sally | July 10, 2009

  5. den cari gak dalam longkang…takdo.
    dalam somak…takdo.
    tengok tali putus lain macam jek….

    Comment by wan | July 10, 2009

  6. yeop…
    kat sini..

    http://www.saujanautama.net/forum/viewthread.php?forum_id=58&thread_id=3077&pid=58773#post_58773

    aku takut MDKS yang buka yeop…..

    Comment by hairol | July 14, 2009

  7. Mungkin jugak la…kalau ikutkan ngko nyer argument tuh mungkin la betul…so nanti kita bincang apa nak buat…tapi aku agak mushkil sebab ada banner yg takder permit still tergantung sampai koyak rabak kat situ…wallahu’alam…

    Comment by yeopbeast | July 16, 2009


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: