yeopbeast's blog

Aku & Sesuatu…

Aktiviti Hujung Minggu

 Teramat la lama nya aku tak menulis kat blog nih…ramai yg dah bising…ehehehehe…sorry la kengkawan…aku mmg bz tahap gaban punya…lagipun sejak kat ofis dah tak bleh nak access blog nih makin liat la aku nak update…nak harap bukak kat rumah mmg tinggal harapan jer ler..balik dah penat…lagipun time tuh untuk spend masa ngan wife & anak2…

 So apa yg aku nak tulih dulu nih?…aiseh…terlalu byk rasanya bende yg nak diceritakan…okeh aku start dengan aktivi kami sekeluarga time hujung minggu…to be more specific, hari ahad….setiap ahad kitorang satu family akan pegi bukak ‘booth’ kat Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya…ni kira aktiviti wajib setiap tahun selama 17 minggu…kira road tour untuk www.motivasihaji.com la…

 3 tahun lepas kitorang jer yg meniaga kat situ…tapi sekarang nih dah ramai…dulu cuma org yg menjual bahan2 yg berkaitan dengan kursus haji sahaja yg dibenarkan bukak ‘booth’ kat situ tapi sekarang nih yg jual tudung ada…jual minyak wangi ada…jual kosmetik ada…jual kerepek ada…yang jual pisau parang pun pernah ada…adus…sepatutnya bende2 ni kena kawal. Biarlah bende2 yg dijual benar2 dapat membantu para bakal Haji & Hajah agar dapat memantapkan lagi persediaan mereka sebelum pergi ke tanah suci…

 Berbalik pada cerita kitorang…sebenarnya kitorang gunakan time meniaga ni untuk spend masa satu family…Marwan dah dapat berjalan nih habih satu kompleks di’tawaf’ nya..ehehehehe…kat kompleks tuh ada dibuat satu kolam denga lanskap yg boleh tahan la cantik nya…so anak2 aku selalu duk melepak kat situ la time aku & wife melayan para jemaah..Biasanya lepas habis meniaga kitorang akan sambung gi jejalan kat memana yg anak2 aku nak pegi la…

 IMG05720

 

Wife & anak2. Kat belakang tuh kolam ikan. Byk tuh ikan kat dalam tuh…kalau bawak pancing pun best…ehehehe..

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG05674

 

Cam aku cakap tadi…biasanya lepas meniaga kitorang akan guna masa tuh untuk melayan anak2…bwk diorang gi jalan2…biasanya kat shopping complex ler…window shopping jer…thehehehe…

June 4, 2009 - Posted by | Activities

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: