yeopbeast's blog

Aku & Sesuatu…

Lama dah tak menulis…

Lama sungguh aku tak update blog aku nih. Maklumlah…sekarang nih kompeni tempat aku keje dah blok semua access ke website yg tak related ngan keje. Kalau dulu time rehat jer mesti aku menulis kat blog nih…sejak undang2 baru nih tak dapek la aku nak memeriahkan chatbox SU3.com lagi.

Dulu aku ada citer pasal VSS…so seramai 25 orang yg terlibat dalam skim VSS nih. Jumaat lepas ada ‘com session’ lagi sekali ngan management. Diorang share kompeni nyer projected growth for the next coming quarters. Kalau ikutkan forecast mmg la kompeni nampak cam nak recover. Katanya diorang dah berjaya convincekan global management untuk keep the plant running. There will be no closing down of the company. Dulu pun masa VSS cakap cam tuh jugak ler…kononnya tak kan ade VSS…tup2 3~4 hari pass tuh announce pasal VSS tuh. Kesimpulannya aku nak kena ada back-up plan la. Anak2 buah aku pun dah start pegi interview. Aku dah anggap diorang cam adik2 aku…walaupun kalau diorang tinggalkan team nih bermakna kehilangan besar untuk aku…tapi demi untuk masa depan periuk nasik diorang aku kena la bagi encouragement…diorang pun ada anak bini yg nak di bagi makan…so aku paham la keadaan diorang cam ner…sama jer risau nyer ngan aku…

Selain pada tu aku jugak ada attend satu training kat kelab golf kota permai…tajuk kursus ‘executive coaching’…speaker Dr. Edvin Varo…best jugak la training dia tapi dalam masa satu hari tak cukup sebenarnya nak cover topik tuh in depth.

img056571

Aku & Abadi semasa kursus

Selain daripada citer VSS & kursus kat kelab golf tuh, aku sekarang ada hobi baru…ehehehehe…jumaat itu hari aku dah dapat sepasang tekpi. So sekarang nih tiap2 hari wajib aku spend masa at least sejam untuk pusing2 tekpi tuh…thehehehehe…insyaAllah kalau berkesempatan & ada rezeki aku nak belajar yg proper punya la….

img05693

Ini la tekpi nyer…ehehehehe..tekpi nih sebenarnya member aku Din beli kat internet…tapi dia rasa tak sedap sbb ringan sgt so aku pun minta beli la…kalau ikutkan ukuran mmg kurang ngam la ngan aku tapi memandangkan aku baru nak blaja tak kesah la..janji ada yer tak…ehehehe…

img05695

Hahahaha…bergaya cam P. Ramlee dalam citer 6 jahanam..padahal baru jer belajo pusing sikit2…ehehehehehe…sejak tengok citer tuh la minat aku pada tekpi hadir…lagipun aku kidal…so mmg elok la blaja senjata yg sepasang…bagi dua2 tangan hidup…cam aku ckp tadi…aku nak gi blaja yg proper punya…tungguuuuuuu…..

March 17, 2009 - Posted by | The Arts Of Fighting

3 Comments »

  1. fuhhh ganazzz nampak gambo yg last tu…

    Comment by hairol | March 23, 2009

  2. Boleh ler join main yeop. Minat kuntau tekpi ker…Tapi tekpi tur kena potong sket bagi ngam dengan lengan. Lebih baik buat sendiri pakai stainless steel jer….

    Comment by Kalam | April 21, 2009

  3. Ngko bleh tulung buatkan ke Kalam? Tempah satuuuuuu….ehehehehehe…

    Comment by yeopbeast | May 7, 2009


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: